Πίτα ροδίτικη, χωριάτικη
Η ΡΟΔΙΤΙΚΗ λαδόπιτα είναι από τα προϊόντα της εταιρείας Δημήτρη Ατσαλάκη και Σία που φτιάχνεται στο Φαληράκι της Ρόδου. Ιδρύθηκε το 1979 και οι ροδίτικες πίτες κατάφεραν να μπουν και στην αγορά της Αττικής, μέσω των μεζεδοπαντοπωλείων «Εργον».
Η ροδίτικη λαδόπιτα φτιάχνεται από αλεύρια πρώτης ποιότητας, είναι λεπτή κι ενώ άλλες πίτες για σουβλάκι ψήνονται στο φούρνο, εκείνη τηγανίζεται με λάδι στη φριτέζα. Είναι από τα προϊόντα που έχουν βραβευτεί και λόγω της ιδιαιτερότητάς της μπορεί να χρησιμοποιηθεί και γι’ άλλες χρήσεις: μαρμελάδα, μέλι, πραλίνα φουντουκιού κ.ά και χωρίς να χρειάζεται ψήσιμο αλλά μόνο ζέσταμα.