Print Options:

Ροδίτικη Λαδόπιττα με 4 νηστίσιμα dips

Συνολικός χρόνος30 λεπτά

Είναι γνωστό ότι η Ροδίτικη Λαδόπιττα ταιριάζει με όλες τις γεύσεις. Για την Καθαρά Δευτέρα, αλλά και όλη την Σαρακοστή, σας δίνουμε 4 μοναδικές ιδέες για πεντανόστιμα και νηστίσιμα dips, που θα συνοδεύσουν υπέροχα τα τριγωνάκια της Ροδίτικης Λαδόπιττας.

1. Dip Ρεγγοσαλάτας
 Θα χρειαστούμε:
 120 g ρέγγα
 ½ κρεμμύδι
 2 κ.γ. ξύδι
 3 κ.σ. χυμό λεμόνι
 120 ml ελαιόλαδο
 1 φλυτζάνι μουσκεμένη ψίχα (από ζυμωτό ψωμί), καλά στραγγισμένο
 Εκτέλεση:Περνάμε πρώτα το κρεμμύδι στο μπλέντερ. Ρίχνουμε το ξύδι, τη ρέγγα, το μισό λάδι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέτουμε την ψίχα και σιγά σιγά και το υπόλοιπο λάδι. Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε για μισό με ένα λεπτό ακόμα.
2. Dip Ταραμοσαλάτα
 Θα χρειαστούμε:
 150 g ταραμά
 ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 500 ml ελαιόλαδο
 2 ½ λεμόνια (το χυμό)
 Εκτέλεση:Σε μίξερ πολτοποιούμε το κρεμμύδι, μαζί με το χυμό λεμονιού και τον ταραμά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά – σιγά το ελαιόλαδο. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες για να δέσουν τα υλικά.
3. Dip Πράσινος Ταραμάς
 Θα χρειαστούμε:
 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο (280 γρ. περίπου καθαρισμένο)
 ½ ματσάκι άνιθο
 1 σκελίδα σκόρδου
 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
 15 g ελαιόλαδο
 30 g λευκό ταραμά
 Χυμό από μισό λεμόνι
 Εκτέλεση:Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά.
4. Dip Χούμους με εσπεριδοειδή
 Θα χρειαστούμε:
 200 g ρεβύθια
 200 g ταχίνι
 2 σκελίδες σκόρδο
 Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
 Χυμό από 1 λεμόνι
 Ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Πάπρικα
 Εκτέλεση:Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ. Αφού τα στραγγίσουμε καλά τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα άλλα υλικά για να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με την πάπρικα.