Print Options:

Banoffee με Ροδίτικη Λαδόπιττα

Συνολικός χρόνος30 λεπτά

Μια λαχταριστή συνταγή για Banoffee, την οποία μας ετοίμασε ο καλός φίλος ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΟΡΔΑΜΝΗΣ μέλος της ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ & ΚΥΚΛΑΔΩΝ, τον οποίο κι ευχαριστούμε θερμά!

Για κάθε BANOFFEE θα χρειαστούμε:
 2 Ροδίτικες Λαδόπιττες ελαφρώς τηγανισμένες σε ηλιέλαιο
 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
 1 μπανάνα
 300 g κρέμα γάλακτος για σαντιγί
 100 g σοκολάτα λιωμένη ή τρίμμα
1

Εκτέλεση:

Τηγανίζουμε ελαφρώς τις Ροδίτικες Λαδόπιττες και τις βάζουμε σε ένα τσέρκι τούρτας.

Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα (αφού το έχουμε βράσει 2 ώρες), κόβουμε τη μπανάνα και τη βάζουμε πάνω από το ζαχαρούχο γάλα, στρώνουμε τη σαντιγί και έπειτα ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα ή το τρίμμα.

Τέλος βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει και σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!