11 Νοεμβρίου 2018

Δημιουργίες με Ροδίτικη Λαδόπιτα στα πλαίσια της δράσης «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα – Aegean mamas know best», μέρος του Προγράμματος «Taste the Seasons»  της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Νότιο Αιγαίο 2019, που έγινε στον Αρχάγγελο Ρόδου την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018, στην αυλή του Ταξιάρχη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο Νίκο Χριστοφόρου και την Πρέσβη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε αυτή την μεγάλη πρωτοβουλία, σεφ  Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η συμμετοχή της οποίας έχει συμβάλει στο να γίνει ευρέως γνωστή η κουζίνα των νησιών, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Ο Αρχάγγελος έχει πλούσια γαστρονομική παράδοση, με πάρα πολλές ιδιαίτερες και μοναδικές συνταγές που διασώζονται μέχρι τις μέρες μας. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε και το ιδανικό σκηνικό για τις δημιουργίες με Ροδίτικη Λαδόπιττα, που ως συνήθως λάτρεψαν μικροί και μεγάλοι με την σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου να μιλάει για αυτήν με τα πιο κολακευτικά λόγια καθώς την γνωρίζει και την χρησιμοποιεί σε πολλές δικές της εκτελέσεις εδώ και αρκετά χρόνια! Μάλιστα πολύ πρόσφατα επισκέφτηκε και το εργαστήριο παραγωγής!

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου για την υπέροχη αυτή δράση και την πρόσκληση!

Φωτορεπορτάζ από την έκθεση.